Svi prehrambeni dodaci 2+2 GRATIS

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Paprike punjene lećom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Paprike punjene lećom

SASTOJCI:

* 100 g zelene leće

* 2 žute paprike

* 2 crvene paprike

* 1 poriluk

* 2 glavice luka

* 2 mrkve

* 4 manja krumpira

* 4 češnja češnjaka

* 780 g sjeckane rajčice

* 1 žlica koncentrata rajčice

* maslinovo ulje

* sol, papar, bosiljak, đumbir, umak od ljute papričice



OPIS POSTUPKA: 1. Na maslinovom ulju dinstati posoljeni luk i poriluk narezan na kockice i protisnuti češnjak. Kad luk postakli, dodati sjeckanu rajčicu, naribanu mrkvu i malo bosiljka. Promiješati pa dodati žlicu koncentrata rajčice. Sve to podlijati temeljcem. Miješati do željene gustoće umaka. Pred kraj dodati malo umaka od ljute papričice. 2. Leću kuhati 15-ak minuta, nakon toga procijediti. Dodati naribani krumpir i začine (bosiljak, sol, đumbir, papar). 3. U leću i naribani krumpir dodati nekoliko žlica umaka i miješati dok se sve ne poveže. Tom smjesom puniti paprike. Na vrh dodati još malo smjese kako bi paprike bile sočnije. 4. U višu zdjelu za pečenje izliti preostali umak, u njega uroniti paprike i peći oko sat vremena na 200°C. Uz paprike se može poslužiti i kuhani krumpir na kockice ili pire.

VRIJEME PRIPREME: 90 min

RECEPT PRIPREMILA: Silvana Banovac


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi