Panna cotta s grčkim jogurtom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Panna cotta s grčkim jogurtom

SASTOJCI:
* 4 žlice vode
* 2 žličice želatine u prahu
* 500 ml slatkog vrhnja
* 450 g grčkog jogurta
* 60 g eritritola (zaslađivač bez kalorija)
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 300 g šumskog voća (svježe ili smrznuto)
* 50 g eritritola (ili prema ukusu)

OPIS POSTUPKA: U šalicu stavite vodu i želatinu u prahu, pustite da odstoji i nabubri, taman dok pripremite ostalo. U zdjelici pomiješajte grčki jogurt s 250 ml slatkog vrhnja. Preostalih 250 ml slatkog vrhnja uz dodatak eritritola zagrijte do vrenja. Maknite s vatre pa dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne rastopi. Dodajte mješavinu grčkog jogurta i slatkog vrhnja i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Čaše u koje ćete uliti panna cottu nakosite (od pomoći može biti kalup za muffine ili duguljasti kalup za kruh, ovisi o širini dna čaše) pa rasporedite smjesu. Stavite u frižider na minimalno 4 sata. Šumsko voće prokuhajte sa eritritolom 5-10 minuta pa propasirajte kroz sito i pustite da se ohladi. Panna cottu poslužite uz pripremljeni umak od šumskog voća i svježe voće.

VRIJEME PRIPREME: 10 minuta + 4 sata hlađenja 
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.