Palenta sa šparogama

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI za 4 osobe::
* 200 g žutog kukuruznog griza 
* 500 g šparoga
* 1 žlica maslaca
* 15 dag naribanog sira 
* parmezan
* maslinovo ulje
* himalajska sol
* papar

OPIS POSTUPKA: Šparoge operemo i narežemo na 2-3- cm duge komade. Donje tvrde dijelove odrežemo i od njih napravimo jušnu osnovu za palentu. Stavimo ih u vrelu vodu i kuhamo 10 minuta. Uzmemo ih iz vode i u istoj vodi skuhamo palentu prema uputama. Kada je palenta skuhana  joj dodamo maslac, parmezan, sol i papar i dobro pomiješamo. U tavi na maslinovom ulju popečemo narezane šparoge (bez donjeg tvrdog dijela). Dodamo sol i papar. U pekač istresemo pola palente (pekač smo prije toga namastili). Na nju rasporedimo pola šparoga i postupak ponovimo. Po vrhu dodamo naribani sir. Pečemo v pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.

VRIJEME PRIRPEME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja

Prethodni post
Slijedeći post