Osvježavajuća voćna torta

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI:
Tijesto:
* 200 g pirovog/pšeničnog bijelog brašna
* prstohvat soli
* prstohvat praška za pecivo
* 1 žlica zaslađivača (kokosov šećer, eritritol...)
* 100 g maslaca
* 1 jaje
* 2 žlice mlijeka
* marmelada
Krema:
* 2 dcl slatkog vrhnja
* 1 žlica šećera u prahu ili Sukrin melis
* 250g pasirane svježeg sira
* 500g mascarpone
* vanili ili aroma od vanilije
* 1 limun
* 750 g borovnica, jagoda ili drugog bobičastog voća
 
OPIS POSTUPKA: U posudi promiješamo brašno, sol, prašak za pecivo i šećer. Dodamo maslac (na sobnoj temperaturi), izmiksamo jaje i mlijeko. Sve skupa zgnječimo da dobijemo tijesto, zamotamo u foliju i stavimo da miruje oko 30 minuta u hladnjaku. Tijesto razvaljamo u krug – malo veći od kalupa u kojem ćemo ispeći tijesto tako da se napravimo malo rub. Upotrebimo kalup 26-28cm promjera. Pečemo oko 25 minut na 180 stupnjeva. Dok je još vruće premažemo s marmeladom (od jagoda, od borovnica,...) i pustimo da se ohladi. Za kremu prvo napravimo šlag iz slatkog vrhnja i dodamo žličicu šećera. U drugoj posudi s mikserom promiješamo sve ostale sastojke i dodamo još slatko vrhnje. Tijesto bogato obložimo s voćem i premažemo s kremom. Malo voća pustimo za dekoraciju. Tortu još neko vrijeme pustimo u hladnjaku.
 
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

SASTOJCI: Tijesto: * 200 g pirovog/pšeničnog bijelog brašna * prstohvat soli * prstohvat praška za pecivo * 1 žlica zaslađivača (kokosov šećer, eritritol...) * 100 g maslaca * 1 jaje * 2 žlice mlijeka * marmelada Krema: * 2 dcl slatkog vrhnja * 1 žlica šećera u prahu ili Sukrin melis * 250g pasirane svježeg sira * 500g mascarpone * vanili ili aroma od vanilije * 1 limun * 750 g borovnica, jagoda ili drugog bobičastog voća   OPIS POSTUPKA: U posudi promiješamo brašno, sol, prašak za pecivo i šećer. Dodamo maslac (na sobnoj temperaturi), izmiksamo jaje i mlijeko. Sve skupa zgnječimo da dobijemo tijesto, zamotamo u foliju i stavimo da miruje oko 30 minuta u hladnjaku. Tijesto razvaljamo u krug – malo veći od kalupa u kojem ćemo ispeći tijesto tako da se napravimo malo rub. Upotrebimo kalup 26-28cm promjera. Pečemo oko 25 minut na 180 stupnjeva. Dok je još vruće premažemo s marmeladom (od jagoda, od borovnica,...) i pustimo da se ohladi. Za kremu prvo napravimo šlag iz slatkog vrhnja i dodamo žličicu šećera. U drugoj posudi s mikserom promiješamo sve ostale sastojke i dodamo još slatko vrhnje. Tijesto bogato obložimo s voćem i premažemo s kremom. Malo voća pustimo za dekoraciju. Tortu još neko vrijeme pustimo u hladnjaku.   VRIJEME PRIPREME: 1 h RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Prethodni post
Slijedeći post