Osvježavajuća hranjiva salata s rezancima od heljde
SASTOJCI:
* 500g rezanaca od heljde
* velika tikvica
* 2 svježe rajčice
* 200g svježih šampinjona
* 1 manji luk
* malo vrhnja za kuhanje
* malo oljuštenih konopljinih sjemenki
* malo kokosovog ulja
* papar
POSTUPAK: Luk narežemo na sitne komadiće i popržimo ga na kokosovom ulju dok ne postekleni. Dodamo tikvicu, rajčice i svježe šampinjone narezane na male komadiće. Po potrebi dodamo malo vode i na laganoj vatri kuhamo 20 minuta. Dodamo malo vrhnja za kuhanje i kuhamo još 10 minuta. Rezance od heljde skuhamo, procijedimo (malo speremo pod hladnom vodom) i smiješamo s pripremljenim povrćem. Salatu ostavimo na sobnoj temperaturi da se malo ohladi, a zatim ju damo u hladnjak za pola sata. Prije nego ju poslužimo popaprimo i na vrh posipamo malo konopljinih sjemenki.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Tea
Komentari (0)