Odlične buhtle s marmeladom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Odlične buhtle s marmeladom

SASTOJCI:

* 0,5 kg brašna za dizano ili vučeno tijesto

* 3 žumanjka

* korica od limuna

* 2 dl toplog mlijeka

* 50 g kokosovog šećera

* 2 žlice kokosovog ulja

* 1 svježi kvasac

* domaći rum za kuhanje

* himalajska sol

* marmelada po izboru



OPIS POSTUPKA: U toplo mlijeko (ne smije biti vruće) izdrobimo kvasac i dodamo prstohvat šećera. Stavimo na toplo da kvasac počne djelovati (šećer i toplo mlijeko ubrzaju djelovanje kvasca). Postupak traje 10 minuta. Uzmemo drugi posudu i u nju stavimo 3 žumanjka, naribamo koricu od limuna, dodamo malo ruma za kuhanje i preostali kokosov šećer. Na kraju dodamo istopljen maslac i dobro promiješamo. U veću posudu u kojoj ćemo izmijesiti tijestro usipamo brašno i dodamo malo soli. Na sredini napravimo malu jamicu i u nju ulijemo sastojke koje smo si do sada pripremili. Uzmemo mikser i upotrijebimo spiralne nastavke. Počnemo miješati u sredini jamice i postupno kako se tijesto mijesi dodajemo mlijeko. Moramo dobiti gusto i glatko tijesto. Pravilno  umiješeno tijesto je elastično i ne lijepi se na posudu. Radnu kuhinjsku površinu posipamo s brašnom i izvaljamo tijesto u obliku kvadrata. Izrežemo na manje kvadratiće  (16 kom), na svaki komadić stavimo pola žličice marmelade po želji ili kojeg drugog nadjeva, savijemo i stisnemo rubove. Buhtlle namažemo istopljenim maslacem ili uljem i složimo ih u veći pekač, te ih pustimo da se još jednom dignu (približno 20 minuta). Stavimo peči u pećnicu na 180 stupnjeva za 40 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 20 minuta + dizanje + pečenje

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.