Njoke od griza u kokosovom umaku s rajčicom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 1 dl pirovog griza 
* 2 dl mlijeka 
* 250 grama pirovog brašna (+ još malo za oblikovanje njoka) 
* 300 grama cherry rajčica 
* 200 grama kokosove kreme (paste) 
* 1 čajna žličica kokosovog ulja 
* čili prah 
* sol 
* par listića svježeg bosiljka

OPIS POSTUPKA: U mlijeko dodamo još 2 dl vode, 2 čajne žličice soli i umiješamo pirov griz, te ga uz redovito miješanje kuhamo još par minuta, da se zgusne. Pripremljeno ohladimo. U međuvremenu napravimo umak. Cherry rajčice prepolovimo i ispečemo ih u tavi na kokosovom ulju dok ne omekašaju. Dodamo nasjeckan bosiljak, posolimo i dodamo dodamo čili po ukusu. Umiješamo kokosovu kremu s 1 dl vode i prokuhamo, te ostavimo sa strane. Ako se umak previše zgusne, dodamo još malo vode. U ohlađen griz od pira dodamo pirovo brašno, malo promijesimo i pomoću dodatnog brašna na pultu oblikujemo u 2 valjka. Valjke narežemo i svakog pritisnemo vilicom prema dolje, da na vrhu ostane rebrast otisak. Kuhamo u vreloj vodi dok ne doplivaju na površinu, ocijedimo i poslužimo s umakom. 

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek

Prethodni post
Slijedeći post