Njega kože za muškarce

Njega kože za muškarce

Tvrdi sapun za ruke i losion nakon brijanja - često su u prošlosti to bila jedina dva sredstva za njegu, koja su koristili muškarci. Ali je li to stvarno dovoljno, ili možda možemo učiniti još više štete nego koristi? Da bi muška koža zadržala svoj mladenački sjaj, postoje tri temeljna koraka koja bi svaki muškarac trebao uzeti u obzir pri njezi. Koja su to, slijedi u nastavku ...

Muška koža se razlikuje od ženske kože

Muška koža je oko 20% deblja od ženske kože, što na prvi pogled može djelovati kao nešto dobro, ali to je dvosjekli mač.

Istina je da je muška koža stvarno deblja i često manje osjetljiva. Očekivali biste sporije starenje, ali upravo zbog debljine kože, muška koža se više nabora, kada se pomiču mišići lica, a te se bore produbljuju brže nego kod žena.

Ako je koža suha, čemu pridonosi i njega, koja uključuje samo tvrdi sapun i vodice na bazi alkohola, koje kožu čini još više suhom, taj se proces može dodatno ubrzati. Stoga je pravilna njega toliko važnija, jer omogućuje koži da ostane što mlađa i ljepša.

Istina je da muška njega često posvećuje manje pozornosti, što je još jedan čimbenik koji može uzrokovati brže starenje kože. Ali nema potrebe da briga bude komplicirana, izazovna i dugotrajna. Postoji nekoliko jednostavnih koraka koji omogućuju koži da zadrži svoju prirodnu mladolikost i ljepotu ...

Kako odabrati prikladne proizvode?

Na prvi pogled na tržištu postoji mnogo proizvoda, a nagađanje što nam stvarno treba i što će uopće funkcionirati, može predstavljati priličan izazov.

Najjednostavnije je započeti s tri najvažnija koraka na putu do lijepe i njegovane kože.

Čišćenje, vlaženje i zaštita – tri važna koraka na putu do lijepe kože

1. ČiščenjeČiščenje lica

Čišćenje kože važno je i za žene i za muškarce, jer čišćenje uklanja znoj i prljavštinu nakupljenu na koži, kao i ostatke krema, vodica i zaštitnog faktora, što se također preporučuje za oba spola.

Što se tiče čišćenja, mnogi muškarci razmišljaju o uobičajenom sapunu koji imaju u kupaonici, ali ti su sapuni često previše učinkoviti, što znači da uklanjaju ne samo prljavštinu, već i zaštitnu barijeru kože.
To često dovodi do suhoće i problema s ekcemom, što se može dodatno pogoršati s brijanjem.

Stoga je mnogo bolje koristiti nježan gel za čišćenje lica koji je prilagođen pH vrijednosti kože, a osim čišćenja, također pravilno njeguje i smiruje kožu nakon brijanja.

 

2. VlaženjeVlaženje kože

Nakon čišćenja, također je dobro koristiti hidratantnu kremu, jer one nisu samo u ženskoj domeni, već su i savršeno prikladne za muškarce.

Muškoj koži također je potrebna vlaga, a možda i više, s obzirom na češću sklonost suhoći.

Dobro je odabrati nježnu, prirodnu kremu, koja sadrži dobre hidratantne sastojke.

Prirodna krema za lice koja sadrži hidratantne sastojke poput hijalurona i ceramida, osvježit će i hidratizirati kožu. To će osigurati vlagu u koži, što dugoročno može spriječiti razne probleme ...

 

3. ZaštitaZaštita kože

Navečer znači nanosimo blagi gel za čišćenje i hidratantnu kremu, a ujutro obavezno nakon hidratantne kreme, nanosimo kremu sa zaštitnim faktorom, jer ne samo da dobra zaštita sprječava rano starenje kože povezano s UV zračenjem, već i ozbiljnije probleme, poput raka kože, za kojim u Europi pati i umire više muškaraca nego žena.

Redovita njega također može značiti posvećivanje više pažnje koži i pravovremeno otkrivanje promjena koje bi mogle biti opasne.

Kada želimo nešto više

Osim osnovne njege, i muškarci se mogu pobrinuti za dodatnu njegu. Dodatnu hidrataciju kože možemo osigurati s npr. hidrolati, kao što je hidrolat ruže za suhu kožu ili hidrolat čajevca za masnu kožu.

Oba se mogu dobro iskazati nakon brijanja, kada želimo vratiti nadraženu kožu u njezinu ravnotežu. Jednostavno poprskajte hidrolat na očišćenu kožu prije nanošenja hidratantne kreme.

Proizvod koji muškarci kradu od žena...

Serum C15 Booster bio je od velikog interesa među muškarcima, jer su ga često krali iz ženskih ormarića. To zapravo nije nikakvo iznenađenje, jer ga koža naprosto obožava, a sadrži i sastojak astaksantin, koji može biti izvrsna komplementarna njega zaštitnom faktoru.

Služi kao izvrsna komplementarna njega, zamjenjujući mnoge druge skupe pripravke i osiguravajući blistav i zdrav izgled kože.

A što je s njegom tijela?

Među Malincinim proizvodima za tijelo, muškarci su odabrali tri favorita. To su intimni sapun koji je zbog svoje nježnosti prikladan za cijelu obitelj, karite (shea) maslac, koji često služi muškarcima za mazanje suhih ruku, peta, laktova, pa čak i ogrebotina i šljiva, te prirodni dezodorans s mirisom čajevca i tangerine.

Oba dezodoransa su univerzalna, a muškarci vole posegnuti uglavnom za biljnim mirisom čajevca. Tako se brinu o zaštiti bez srama. Bilo da je to na poslu, kod kuće ili za vrijeme sportskih aktivnosti.

Muškoj koži, iako debljoj, potrebna je njega koja vlaži i hrani, i nema potrebe da takva njega bude komplicirana. Čak i uz osnovne korake, možemo učiniti puno, kako bi koža bila zdrava i njegovana, a njegujući izgled svakako je nešto, što svaki muškarac želi održati.