Niskohidratna cimetova tortica
SASTOJCI:
Za tijesto:
* 2 jaja
* 100 g brašna od badema
* 70g ksilitola
* žličica praška za pecivo
Za kremu:
* 250g kremastog sira
* 250g svježeg sira
* 100g kiselog vrhnja
* 130g ksilitola
* aroma od vanilije
* 3 jaja
* cimet
OPIS POSTUPKA: Prvo izmiksamo žumanjke s ksilitolom, zatim dodamo brašno od badema, snijeg od bjelanjaka i prašak za pecivo. Pečemo 15 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu izmiksamo kremasti sir, svježi sir, ksilitol, aromu od vanilije. Zatim dodamo jaja i miksamo još nekoliko minuta. Kremu prelijemo preko tijesta i pečemo 30 minuta. Kada se ohladi posipamo s cimetom i s malo kislitola.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Jasmin Zorko
Komentari (0)