zapri

Black Friday ❤ Klikni OVDJE i provjeri akcijske cijene do -75% >>

Košarica
croatian

Tinca Malinca
rado će ti pomoći savjetom!

info@malinca.hr
099 7805 920

Neodoljivi desert od dunja

Ocijeni recept sa 1 do 5 malinca:
(5)
Broj ocjena: 2

SASTOJCI:
* 1 kg dunja 
* 2 čajne žličice cejlonskog cimeta 
* 50 g brezinog šećera 
* 150 g meda 
* 100 ml organskog kokosovog ulja 
* 4 jušne žlice pšeničnih klica 
* 150 ml vode 
* 80 g grožđica 
* 6 jušnih žlica zobenih pahuljica  
 
OPIS POSTUPKA: 
1. Dunje operite, oljuštite i očistite. Naribajte ih i stavite u veću posudu.
2. Pomiješajte cimet, šećer, med, kokosovo ulje i vodu i tom mješavinom prelijte naribane dunje. Dobro promiješajte.
3. Dodajte pšenične klice i grožđice i još jednom dobro promiješajte sve sastojke. Ostavite neka odstoji najmanje pola sata.
4. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite tepsiju kokosovim uljem.
5. Pola gotove mješavine ravnomjerno rasporedite po tepsiji, posipajte slojem zobenih pahuljica i prekrijte ostatkom mješavine.
6. Stavite u zagrijanu pećnicu, pokriveno, oko 40 minuta. Otkrijte tepsiju i nastavite peći još oko 10 minuta.
7. Izvadite iz pećnice i ohladite. Servirajte uz grčki jogurt i uživajte u okusima dunje! 

VRIJEME PRIPREME:
 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček - Zdrava.iva

SASTOJCI:* 1 kg dunja * 2 čajne žličice cejlonskog cimeta * 50 g brezinog šećera * 150 g meda * 100 ml organskog kokosovog ulja * 4 jušne žlice pšeničnih klica * 150 ml vode * 80 g grožđica * 6 jušnih žlica zobenih pahuljica     OPIS POSTUPKA: 1. Dunje operite, oljuštite i očistite. Naribajte ih i stavite u veću posudu. 2. Pomiješajte cimet, šećer, med, kokosovo ulje i vodu i tom mješavinom prelijte naribane dunje. Dobro promiješajte. 3. Dodajte pšenične klice i grožđice i još jednom dobro promiješajte sve sastojke. Ostavite neka odstoji najmanje pola sata. 4. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite tepsiju kokosovim uljem. 5. Pola gotove mješavine ravnomjerno rasporedite po tepsiji, posipajte slojem zobenih pahuljica i prekrijte ostatkom mješavine. 6. Stavite u zagrijanu pećnicu, pokriveno, oko 40 minuta. Otkrijte tepsiju i nastavite peći još oko 10 minuta. 7. Izvadite iz pećnice i ohladite. Servirajte uz grčki jogurt i uživajte u okusima dunje!  VRIJEME PRIPREME: 60 minRECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček - Zdrava.iva

Proizvodi koje smo koristili u receptu:

Dodaj komentar
« Nazad
Trebaš moju pomoć? Pošalji mi svoje pitanje
Pošalji mi svoje pitanje i odgovor ćemo ti ubrzo poslati na tvoj e-mail.