Neodoljivi desert od dunja
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Neodoljivi desert od dunja

SASTOJCI:
* 1 kg dunja 
* 2 čajne žličice cejlonskog cimeta 
* 50 g brezinog šećera 
* 150 g meda 
* 100 ml organskog kokosovog ulja 
* 4 jušne žlice pšeničnih klica 
* 150 ml vode 
* 80 g grožđica 
* 6 jušnih žlica zobenih pahuljica  
 
OPIS POSTUPKA: 
1. Dunje operite, oljuštite i očistite. Naribajte ih i stavite u veću posudu.
2. Pomiješajte cimet, šećer, med, kokosovo ulje i vodu i tom mješavinom prelijte naribane dunje. Dobro promiješajte.
3. Dodajte pšenične klice i grožđice i još jednom dobro promiješajte sve sastojke. Ostavite neka odstoji najmanje pola sata.
4. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite tepsiju kokosovim uljem.
5. Pola gotove mješavine ravnomjerno rasporedite po tepsiji, posipajte slojem zobenih pahuljica i prekrijte ostatkom mješavine.
6. Stavite u zagrijanu pećnicu, pokriveno, oko 40 minuta. Otkrijte tepsiju i nastavite peći još oko 10 minuta.
7. Izvadite iz pećnice i ohladite. Servirajte uz grčki jogurt i uživajte u okusima dunje! 

VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.