Namaz od patlidžana
SASTOJCI:
* 1 veći patlidžan
* 3 žlice tahinija (pasta od sezama)
* sok od 1/2 limuna
* 100 g grčkog jogurta
* 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja (više za posluživanje)
* 1 žličica češnjaka u prahu
* ½ žličice morske soli
* nar za posluživanje
* maslinovo ulje pomiješano s prstohvatom paprike u prahu, čilijem i paprom, za posluživanje
OPIS POSTUPKA: Patlidžan prepolovite, prerežite i pecite 30 do 40 minuta na 180 stupnjeva celzijusa ili dok patlidžan ne omekša i raspadne se na dodir. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane. Kada se patlidžan ohladi, ogulite ga i uklonite veće koštice. Meso patlidžana stavite u blender, dodajte tahini, limunov sok, grčki jogurt, maslinovo ulje, češnjak i sol pa sve dobro izmiksajte da dobijete glatki namaz. Namaz servirajte u zdjelici od kokosa, preliven maslinovim uljem u koje ste dodali papriku u prahu, te sve zajedno posipajte sjemenkama nara. Namaz poslužite uz prepečeni kruh, pogaču ili svježe povrće. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 10 min + 40 min za pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Neja Gril
Komentari (0)