VIDEO: Najbolji jušni žličnjaki
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Najbolji jušni žličnjaki

SASTOJCI (za 5 osoba):
* 2 jaja
* prstohvat himalajske soli Malinca
* žličica Psilliuma Malinca
* 2 žlice bijelog pšeničnog brašna Malinca
* 3 žlice griza

OPIS POSTUPKA: Jaja dobro umutimo, pa dodamo žličicu psiliuma i dobro promiješamo malom pjenjačom. Dodamo brašno i griz te sve zajedno ponovno promiješamo pjenjačom da dobijemo glatku smjesu koja ne smije biti prerijetka i ne pregusta. Umočimo žličicu u vruću juhu i dodajemo masu žličicu po žličicu. Koristimo malu žlicu jer se žličnjaci tijekom kuhanja udvostruče.
Za svaku novu noklicu, umočimo žličicu u juhu. Kuhamo 10 minuta, a jednu noklicu prepolovimo da vidimo je li dobro kuhana iznutra. Ako nije, ostavimo još koju minutu, a zatim poslužimo juhu.

VRIJEME PRIPREME: 10 minut
RECEPT PRIPREMILA:
 Malinca Mateja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.