Najbolja juha od graha

Najbolja juha od graha

SASTOJCI:
* 800g graha (možemo upotrijebiti i 2 velike konzerve graha) 
* malo maslinovog ulja 
* 2 luka 
* 1 dl vina (crvenog ili bijelog) 
* 1l vode 
* 3 žlice umaka od rajčice 
* 2-3 lovorova lista 
* papar 
* himalajska sol 
* origano, timijan 
* peršin 

OPIS POSTUPKA: Grah namočimo večer prije i skuhamo ga. Ogulimo i na sitno narežemo luk. Ako kuhamo grah iz konzerve isperemo pod vodom i ocijedimo. U veći lonac dodamo malo ulja, istresemo luk, dodamo prstohvat soli i na srednjoj vatri popečemo dok se luk ne smekša i raspadne.  Dodamo grah, promiješamo i zalijemo s vinom. Kuhamo toliko dugo da vino ishlapi, nakon toga zalijemo s vodom. Količinu vode prilagodimo glede na željenu gustoću juhe. Umiješamo umak od rajčice i dodamo lovor, papar, origano i timijan. Na umjerenoj vatri kuhamo približno 15 minuta. Maknemo lovorove listove i juhu glatko izmiksamo sa štapnim mikserom. Juhu serviramo i pospemo s narezanim peršinom. 

VRIJEME PRIPREME: 30 minut
RECEPT PRIPREMILAMalinca Andreja

Želiš poslati svoj recept?