Najbolja jaja

Najbolja jaja

Dugi niz godina je glavni kuhar tražio pobjedničku kombinaciju i pronašao ju je tek 2019. godine, kad mu je Nastja otkrila kako koristi čvarke.

Filipova jutarnja poezija

SASTOJCI za 2 osobe:
* 2 vrhom pune žlice čvaraka u masti
* 4 jaja
* 3 šnite slanine
* Parmezan, odnosno sir za ribanje
* Himalajska sol
* Papar
* Kruh (bilo koji osim kiflica)
* Po želji cherry rajčica za dekoraciju

ZUBEREITUNG: U tavu stavimo čvarke u masti i pričekamo da se mast otopi. Zatim narežemo slaninu i stavimo ju u tavu, te pričekamo da se malo ispeče i pusti masnoću. Ostavimo koju minutu da cvrči. Cijelo vrijeme miješamo. 

U tavi preko slanine i čvaraka prelijemo 4 jaja i tavu poklopimo poklopcem. Dok se jaja peku u posebnu posudicu naribamo malo sira. Kad su jaja pečena izvadimo ih iz tave i odmah posipamo sirom. Po želji popaprimo i posolimo.

Poslužimo s omiljenim kruhom, ali ne s kiflicama. Možemo poslužiti i sa tostom ako želimo, a uz to možemo poslužiti i cherry rajčice.

VRIJEME PRIPREME: 10 min

JajeDog

JajeDog je bio rođen negdje između 2004. i 2007. godine. Naziv je dobio po američkom rođaku Hot Dogu. Prvi kreatori su ga napravili s poli salamom i sirom u listićima.

Filipova jutarnja poezijaSASTOJCI za 2 osobe:
* 4 jaja
* 1 žličica kokosovog ulja
* 3 šnite pilećih prsa
* Parmezan odnosno sir za ribanje
* 1 prstohvat himalajske soli
* Papar
* 2 kiflice, odnosno pecivo koje možemo izdubiti

OPIS POSTUPKA: U posudici razmutimo 4 jaja. U tavu stavimo žličicu kokosovog ulja i pričekamo da se rastopi i ugrije. Zatim u tavu natrgamo 3 šnite pilećih prsa i ispečemo ih.

U međuvremenu uzmemo dvije kiflice, odnosno bilo koje drugo pecivo. Na jednoj strani odrežemo i rukom izdubimo kako bismo dobili prazan džepić od kruha. 

Preko pečenih pilećih prsa prelijemo razmućena jaja, izmiješamo ih i ispečemo kako bismo dobili lijepu kajganu. Jaja tijekom miješanja posolimo i popaprimo. Kad su skoro pečena, jednakomjerno ih posipamo naribanom sirom i tavu odmah poklopimo poklopcem. Pričekamo minutu da se sir rastopi. Zatim uzmemo izdubljene kiflice, odnosno pecivo i napunimo kajganom.

VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip

Želiš poslati svoj recept?