Nabujak sa rižom i prosom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Nabujak sa rižom i prosom

SASTOJCI: 

* 1 zdjelice riže

* ½ zdjelice prosene kaše

* 3 zdjelice mlijeka

* 1,5 zdjelica vode

* 1 jušna žlica maslaca

* prstohvat soli

* 3 žutanjka

* 1 vrećica vanilin šećera

* naribana korica jednog limuna

* 2 žlice grožđica namočenih u rumu

* 3 bjelanjka

* prstohvat soli

* masnoća za pekač



PRIPREMA: Mlijeko i vodu zajedno ulijemo u lonac, posolimo pa stavimo kuhat rižu, prosenu kašu i maslac. Kad je kuhano (nakon otpilike 15 minuta), ostavimo da se ohladi. Žutanjke pjenasto izmješamo sa šećerom, dodamo vanilin šećer i koricu limuna. Od bjelanjaka napravimo tvrdi snijeg. Sve zajedno umiješamo u posudu sa rižom i prosenom kašom, dodamo grožđice i dobro promješamo. Pekač namastimo,stresemo smjesu u njega i pečemo 30-40 minuta na 180 stupnjeva, dok nabujak ne dobi lijepu svjetlo smeđu boju.

RECEPT SASTAVILA: Ana Glamočak


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.