Nabujak sa rižom i prosom
SASTOJCI:
* 1 zdjelice riže
* ½ zdjelice prosene kaše
* 3 zdjelice mlijeka
* 1,5 zdjelica vode
* 1 jušna žlica maslaca
* prstohvat soli
* 3 žutanjka
* 1 vrećica vanilin šećera
* naribana korica jednog limuna
* 2 žlice grožđica namočenih u rumu
* 3 bjelanjka
* prstohvat soli
* masnoća za pekač
PRIPREMA: Mlijeko i vodu zajedno ulijemo u lonac, posolimo pa stavimo kuhat rižu, prosenu kašu i maslac. Kad je kuhano (nakon otpilike 15 minuta), ostavimo da se ohladi. Žutanjke pjenasto izmješamo sa šećerom, dodamo vanilin šećer i koricu limuna. Od bjelanjaka napravimo tvrdi snijeg. Sve zajedno umiješamo u posudu sa rižom i prosenom kašom, dodamo grožđice i dobro promješamo. Pekač namastimo,stresemo smjesu u njega i pečemo 30-40 minuta na 180 stupnjeva, dok nabujak ne dobi lijepu svjetlo smeđu boju.
RECEPT SASTAVILA: Ana Glamočak
Komentari (0)