Mini zdrave tortice

Ocijeni sa 1 do 5:
(3.7)
Broj ocjena: 3

SASTOJCI:
Podloga: 
* šaka badema 
* 1 žlica brusnica
* 1 žlica kokosovog ulja 
Krema od sira: 
* 100 g svježeg sira 
* 1 žličica meda 
* 1 žlica kokosovog ulja 
* 1 žlica chia sjemenki 
Ostalo: 
* pola banane, malo borovnica i malina 
 
OPIS POSTUPKA: Podloga: Bademe i brusnice usitnite u blenderu te dodajte kokosovo ulje. Smjesu ravnomjerno rasporedite na dno 4 malih kalupa.
Krema od sira: Sir, med i kokosovo ulje izmiksajte dok krema ne postane homogena. Ručno dodajte chia sjemenke te sve promiješajte. (Chia sjemenke i kokosovo ulje će stisnuti kremu te vam nije potrebna želatina) Na podlogu od badema i brusnica posložite red banana, a zatim dodajte kremu od sira. Ostavite tortice da se hlade u frižideru 1 do 2 sata te zatim dodajte još voća po želji. U mojem slučaju, to su bile borovnice i maline.


VRIJEME PRIPREME: 
1 sat 
RECEPT PRIPREMILA: Paulina Jadrešin

SASTOJCI: Podloga: * šaka badema * 1 žlica brusnica* 1 žlica kokosovog ulja Krema od sira: * 100 g svježeg sira * 1 žličica meda * 1 žlica kokosovog ulja * 1 žlica chia sjemenki Ostalo: * pola banane, malo borovnica i malina    OPIS POSTUPKA: Podloga: Bademe i brusnice usitnite u blenderu te dodajte kokosovo ulje. Smjesu ravnomjerno rasporedite na dno 4 malih kalupa. Krema od sira: Sir, med i kokosovo ulje izmiksajte dok krema ne postane homogena. Ručno dodajte chia sjemenke te sve promiješajte. (Chia sjemenke i kokosovo ulje će stisnuti kremu te vam nije potrebna želatina) Na podlogu od badema i brusnica posložite red banana, a zatim dodajte kremu od sira. Ostavite tortice da se hlade u frižideru 1 do 2 sata te zatim dodajte još voća po želji. U mojem slučaju, to su bile borovnice i maline.
Prethodni post
Slijedeći post