Matcha puding torta
SASTOJCI:
* 80 g badema
* 170 g datulja
* 1 vrećica pudinga od vanilije
* 3 žlice agavinog sirupa (zaslađivač)
* 4 dl mlijeka
* 80 g svježih borovnica
* 1 čajna žličica matche
* 1 žlica chia sjemenki
OPIS POSTUPKA: Bademi se samelju u kuhinjskom mikseru, dodaju se datulje i ponovno se miksa dok ne nastane ljepljiva smjesa. Ako je smjesa presuha, može se dodati jedna ili dvije žlice vode kako bi ju omekšali. Smjesu rasporedimo na dno kalupa za male torte promjera 18 cm i ravnomjerno pritisnemo kako bismo dobili lijepu bazu za tortu. Pripremljenu bazu za tortu stavimo u hladnjak.
Zatim kuhamo puding. Uzimamo 1 decilitar mlijeka manje nego što piše na uputama s pakiranja, kako bi puding bio kompaktniji. Zagrijemo 3 decilitra mlijeka, a 1 decilitar pomiješamo s prahom za puding i kad je dovoljno gladak, umiješamo ga u mlijeko te kuhamo dok se ne zgusne. Kad je puding kuhan, umiješamo agavin sirup i matcha prah. Puding zatim izlijemo u kalup preko podloge od badema i datulja. Na vrh rasporedimo borovnice i posipamo chia sjemenkama. Pričekamo da se puding ohladi, a zatim tortu možemo spremiti u hladnjak.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)