Matcha biskvit

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Biskvit s matchom je poznata japanska slastica koju imenujemo i castella. Inače castello  pripremaju bez sredstva za dizanje tijesta jer je mekana i lagana zbog mase od jaja ali ja sam za još bolji osjećaj koristila i prašak za pecivo. Zbog kokosovog šećera je biskvit malo smeđe boje. Ako koristimo obični šećer će masa biti živo zelena.

SASTOJCI:
 
* 50 g pirovog brašna
* 50 g bijelog pšeničnog brašna
* 5 jaja
* 70 ml mlijeka
* 30 g meda
* 90 g kokosovog šećera
* 1 prašak za pecivo
* 6 žličica matche u prahu

OPIS POSTUPKA: 
1. Prosijamo obje vrste brašna, dodamo prašak za pecivo i matchu i dobro promiješamo da se svi sastojci povežu.
2. U drugoj posudi odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Iz bjelanjka napravimo snijeg. Posebno izmiksamo žumanjke i polako dodajemo kokosov šećer. Žumanjke onda polako umiješamo u snijeg iz bjelanjaka.
3. U posudicu stavimo mlijeko i u njoj na niskoj temperaturi rastopimo med. Pola medene mješavine izlijemo u masu i s mikserom polako miješamo. Onda dodamo pola mješavine suhih sastojaka i ponovo miješamo. Opet ponovimo s drugom polovicom mokrih i suhih sastojaka.
4. Pekač obložimo s papirom za pečenje i u njega ulijemo masu. Stavimo u pećnicu koju smo prije toga zgrijali na 180 stupnjeva. Pečemo 10 minuta. Onda pećnicu naštimamo na 160 stupnjeva i pečemo još 20 do 40 minuta odnosno dok biskvit ne dobije smeđu boju.
6. Biskvit pokrijemo s folijom da zadrži vlagu i pričekamo da se ohladi jer najbolji dobro ohlađen. 

VRIJEME PRIRPEME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika

Prethodni post
Slijedeći post