Maline i čokolada u obliku tortice
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Maline i čokolada u obliku tortice

SASTOJCI 

Domaća sirova čokolada

* 100 g kakao maslaca

* 90 g sirovog kakaa (može i običnog)

* malo soli

* 3 žlice agavinog sirupa



Žele od maline

* 100 g malina

* 4 žlice vode

* 4 žlice agavinog sirupa

* četvrtina žličice praška agar agar



OPIS POSTUPKA: Kakov maslac polako otopimo na pari. Dodamo kakao te ga s metlicom polako umiješamo. Kada je sav kakao umiješan dodamo malo soli i sirup od agave te sve skupa promiješamo da nastane tekuća čokoladna smjesa. Tu smjesu ulijemo u silikonske kalupe i kroz sat ili malo više imamo gotovu domaću sirovu čokoladu.   Iz dobivene čokoladne mase možemo napraviti 12 tankih čokoladica - ovdje je napravljeno njih 9 malo debljih.  U pekač za kolače namjestimo papiriće i čokoladnu masu razdijelimo u papiriće. Pekač damo u hladnjak sat vremena da se čokolada stvrdne.

Priprema malinovog želea: Maline izmiksamo ili ispastiramo kroz gusto sito da iz njih odstranimo sve koštice. U malinovu kašu umiješamo 4 žlice vode i prašak agar agar te na niskoj temperaturi grijemo dok ne zavrije. Nakon minute vrenja odstranimo posudu sa štednjaka i pustimo da se malo ohladi. Malinovu masu sa žlicom rasporedimo na ohlađenu čokoladu i pričekamo da na njoj nastane malinov žele. Na svaku čokoladicu postavimo još sviježu malinu. Pekač vratimo u hladnjak na sat vremena da se žele stvrdne, a nakon toga nastale tortice izvadimo iz papirića za kolače.

RECEPT PRIPREMIO: Easy-recepti


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.