Maline i čokolada u obliku tortice

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 6

SASTOJCI:raspberry-and-chocolate-front
Domaća sirova čokolada
* 100 g kakao maslaca
* 90 g sirovog kakaa (može i običnog)
* malo soli
* 3 žlice agavinog sirupa

Žele od maline
* 100 g malina
* 4 žlice vode
* 4 žlice agavinog sirupa
* četvrtina žličice praška agar agar

OPIS POSTUPKA: Kakov maslac polako otopimo na pari. Dodamo kakao te ga s metlicom polako umiješamo. Kada je sav kakao umiješan dodamo malo soli i sirup od agave te sve skupa promiješamo da nastane tekuća čokoladna smjesa. Tu smjesu ulijemo u silikonske kalupe i kroz sat ili malo više imamo gotovu domaću sirovu čokoladu.  raspberry-and-chocolate-raspberry-agar-agar

Iz dobivene čokoladne mase možemo napraviti 12 tankih čokoladica - ovdje je napravljeno njih 9 malo debljih.  U pekač za kolače namjestimo papiriće i čokoladnu masu razdijelimo u papiriće.

Pekač damo u hladnjak sat vremena da se čokolada stvrdne.

Priprema malinovog želea: Maline izmiksamo ili ispastiramo kroz gusto sito da iz njih odstranimo sve koštice. U malinovu kašu umiješamo 4 žlice vode i prašak agar agar te na niskoj temperaturi grijemo dok ne zavrije. Nakon minute vrenja odstranimo posudu sa štednjaka i pustimo da se malo ohladi. Malinovu masu sa žlicom rasporedimo na ohlađenu čokoladu i pričekamo da na njoj nastane malinov žele.

Na svaku čokoladicu postavimo još sviježu malinu. Pekač vratimo u hladnjak na sat vremena da se žele stvrdne, a nakon toga nastale tortice izvadimo iz papirića za kolače.

RECEPT PRIPREMIO: Easy-recepti

Prethodni post
Slijedeći post