Makov kolač

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
Biskvit:
* 2 jaja
* 1 šalica eritritola (ja sam upotrijebila mljeveni)
* 2 šalice bio pšeničnog brašna 
* 2 šalice maka
* 2 šalice mlijeka (kravljeg ili biljnog) 
* 1/2 žlice kokosovog ulja
* prstohvat 100% vanilije
* 1 prašak za pecivo
Čokoladni preljev:
* 150 g 80%  tamne čokolade 
* 2 žlice kokosovog ulja 

OPIS POSTUPKA: Bjelanjke napravimo u snijeg. Rumenjake zajdeno sa eritritolom i vanilijom umiješamo do pjenaste smjese. Dodamo kokosovo ulje (istopljeno) i mlijeko. Promiješamo. Dodamo suhe sastojke (mak, brašno, prašak za pecivo) i miješamo toliko vremena dok ne dobijemo glatku masu. Skroz na kraju polako umiješamo snijeg. Model obložimo s papirom za pečenje ili ga namastimo s maslacem i dodamo mrvice. Masu prelijemo u model i pečemo na 180 stupnjeva cca 25 minuta.

Preljev: U tavi zagrijemo kokosovo ulje i dodamo čokoladu Na minimalnoj temperaturi i sa stalnim miješanjem polako dobijemo gladak preljev kojeg jednakomjerno prelijemo preko biskvita. 

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post