Lončići od jabuka s kremom od vanilije i mrvicama
SASTOJCI:
Jabuke:
* 15 g maslaca (ili kokosovog ulja)
* 4 jabuke
* 1 žličica cimeta
* sok 1 limuna
* 40 g meda
Krema od vanilije:
* 130 g kokosovog jogurta
* 200 ml biljnog mlijeka (moje je bilo slađe sojino s vanilijom)
* 2 žličice indijskog trpuca
* 3-4 kapi ekstrakta badema
* 40 g meda
* 1/4 žličice ekstrakta vanilije
Mrvice:
* 100 g brašna od badema
* 40 g zobenog brašna
* 1/4 žličice soli
* 1/4 žličice ekstrakta vanilije
* 40 g kokosovog ulja
* 40 g meda
OPIS POSTUPKA:Za kremu od vanilije u posudi s štapnim mikserom zajedno izmiksaj kokosov jogurt, biljno mlijeko, indijski trputac, ekstrakt badema, med i ekstrakt vanilije. Pokrij i stavi u hladnjak.
Za mrvice zagrij pećnicu na 180°C i na lim za pečenje položi papir za pečenje. U posudi pomiješaj brašno od badema, zobeno brašno, sol, vaniliju, kokosovo ulje i med. Smjesu po komadićima rasporedi po papiru za pečenje i peci oko 13 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje.
Jabuke oguli i nareži na kockice. U loncu otopi maslac i dodaj narezane jabuke, sok od limuna i cimet, promiješaj i malo prokuhaj minutu ili dvije, da omekšaju. Dodaj med i malo vode (3 žlice), da nadjev bude sočniji. Kuhaj još par minuta, dok jabuke ne omekšaju.
Iz hladnjaka izvadi kremu od vanilije i još jednom izmiksaj, sada bi trebala biti gušća, ako nije, dodaj još kokosovog jogurta do željene gustoće.
U 4 lončića rasporedi jabuke, na to ulij kremu od vanilije, to pospi mrvicama i stavi u hladnjak na barem pola sata.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic





.png)
Komentari (0)