Ljetna pita od sira i tikvica
SASTOJCI:
* 2 tikvice
* 800 g svježeg sira
* 6 jaja
* 450 g grčkog jogurta
* 1 paket integralnih kora za pitu
* začini (sol, papar, mediteranski začini)
* sjemenke sucokreta, sezama i buče za posipanje
OPIS POSTUPKA: Naribati 2 tikvice, posoliti i pustiti da puste vodu. U zdjeli pripremiti punjenje: pomiješati svježi sir, 4 jaja, 300 g grčkog jogurta i začine te umiješati ocijeđenu tikvicu nakon što je pustila vodu. Motati punjenje u po 2 kore te poslagati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 25 minuta. Za to vrijeme umiješati preljev od 2 jaja, 150 g grčkog jogurta i začina. Nakon 25 minuta izvaditi pitu i dobro ju prelit i premazat s pripremljenim preljevom te posuti sjemenkama. Peći još 10 minuta na 200°C.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić
Komentari (0)