Ljetna galeta od jagoda

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
Tijesto: 
* 1 ½ šalice pirovog bijelog brašna 
* ½ šalice heljdinog brašna 
* 2 do vrha pune žlice kokosovog brašna
* ¼ žličice soli
* 1 žlica kokosovog šećera 
* 3 žlice kokosovog ulja (hladnog)
* 1/2 šalice vode (hladne)
Nadjev:
* 3 šalice narezanih svježih jagoda 
* 2 žlice kukuruznog škroba
* 1 žlica kokosovog šećera
* 2-3 žlice limunovog soka

OPIS POSTUPKA: Pripreme tijesta se primimo tako da najprije u posudi pomiješamo sve suhe sastojke, a zatim dodamo hladno kokosovo ulje i postepeno dolijevamo hladnu vodu (možda neće biti potrebno dodati svu količinu) – i umijesimo u jednakomjerno tijesto. Tijesto razvaljamo u krug, pokrijemo folijom i stavimo u hladnjak, a u međuvremenu se uhvatimo pripreme nadjeva. Sve što moramo učiniti za nadjev je da narežemo svježe jagode i pomiješamo ih s kokosovim šećerom, limunovim sokom, te kukuruzim škrobom.  

Tijesto izvadimo iz hladnjaka i razvaljamo ga još tanje. Na njega stavimo tanjur i nožem zarežemo oko njega, kako bi dobili tijesto savršenog oblika, a ostatak tijesta razvaljamo u tanki krug i stavimo ga u sredinu osnovnog tijesta.

Nadjev od jagoda jednakomjerno rasporedimo po tijestu, no pazimo da oko rubova ostavimo približno 5 cm prostora. Rubove preklopimo preko nadjeva i lagano ih premažemo kokosovim uljem. Pečemo na 190  ̊C oko 25-35 minuta. Prije nego zarežemo u našu mirisnu pečenu galetu, ostavimo malo da se ohladi :)

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prethodni post
Slijedeći post