LCHF torta s bobičastim voćem
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

LCHF torta s bobičastim voćem

Torta sadrži vrlo malo ugljikohidrata, a biskvit je jedan od najmekših koji sam ikad probala. Toliko je odličan da mnogi uopće ne primijete da torta nije napravljena od brašna. Ne sadrži gluten i zato je odlična i kao bezglutenska rođendanska torta s malo ugljikohidrata.

SASTOJCI:
Suhi sastojci:
* 1 ¼ finog bademovog brašna
* ½ šalice eritritola (zaslađivač bez kalorija)
* ½ šalice proteina od vanilije bez šećera
* 1 vrećica praška za pecivo
Mokri sastojci:
* 4 velika jaja
* ¼ šalice rastopljenog maslaca ili kokosovog ulja
* 1/3 šalice bademovog mlijeka
Krema:
* 150 ml vrhnja za šlag
* 5 žlica bobičastog voća
Dekoracija:
* mascarpone sir
* žlica proteina od vanilije
* bobičasto voće

**šalica = 250 ml

OPIS POSTUPKA: U zdjeli promiješamo sve suhe sastojke. U drugoj zdjeli najprije pjenasto izmiksamo jaja, dodamo im rastopljeni maslac i bademovo mlijeko. Zatim tekućim sastojcima oprezno umiješamo suhe, kako bismo dobili tekuću smjesu. Ulijemo u pekač obložen pek papirom ili u silikonski kalup za torte, te pečemo 45 min u pećnici, prethodno zagrijanoj na 180 °C. Prije kraja čačkalicom ili nožem provjerimo jel li biskvit dovoljno pečen.

Pričekamo da se ohladi i prerežemo ga na pola. Obje polovice natopimo tekućim vrhnjem za šlag, a jedan dio vrhnja izradimo u šlag i namažemo njime donju polovicu. Posipamo bobičastim voćem i poklopimo drugom polovicom biskvita.

Za ukrašavanje torte pomiješamo mascarpone sir sa žlicom proteina od vanilije, koji daju kremoznost. Tortu premažemo kremom i ukrasimo bobičastim voćem.

VRIJEME PRIPREME: 15 min + 45 pečenje + 10 min ukrašavanje
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.