Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelja (4.5.) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate, vrijednosne bonove i na pakete 1+1 gratis (Maca u kapsulama i Uri kompleks).

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

LCHF mascarpone pita sa šumskim voćem
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

LCHF mascarpone pita sa šumskim voćem

SASTOJCI: 
Tijesto: 
* 120g bademovog brašna
* 30g kokosovog brašna
* 100g kokosovog ulja
* 1 jaje
cimet
Nadjev: 
* 250g mascarpone sira
* 100g pasiranog svježeg sir
* 0,5 dcl vrhnje za šlag
* 1 JŽ ekstrakt vanilije
* šećer burbonske vanilije (ili strok)
* šećer eritritol po osjećaju (cca. 20g - 80g ovisi koliko volite slatko)
* sok od pola limuna
Zadnji sloj pite sastavljen je iz vašeg najdražeg voća. Ja sam ovaj put upotrijebila miješano šumsko voće i jagode. 

OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo brašno, dodamo istopljenu kokosovu mast i promiješamo. U posebnoj posudi izmiješamo jaje i dodamo ga brašnu i kokosovoj masti te dobro promiješamo.

Tijesto zamotamo u foliju za hranu i stavimo ga na 1h u hladnjak. Nakon sat vremena nestrpljivosti malo ga otopimo na sobnoj temperaturi i još jednom dobro pretegnemo. Za to vrijeme pećnicu zgrijemo na 180°C. Ako je pretvrdo dodamo malo kiselog ili slatkog vrhnja, može i malo mlijeka (biljnog naravno). Model za pitu pospemo s cimetom i s rukom rasporedimo tijesto po modelu. Pečemo 10min. Nakon toga uzmemo iz pećice i pustimo da se malo ohladi. 

Sve sastojke za nadjev dobro izmiksamo da se sastojci dobro isprepliću i kremu rasporedimo po ohlađenom tijestu za pitu. Pitu pečemo na 180°C još 20min. Kada je ispečena, uzmemo ju iz pećnice i pustimo da se ohladi. Nakon toga ukrasimo s izabranim voćem - ja sam izabrala miješano šumsko voće koje je inače jedan od najzdravijeg vrsta voća. 

Ugodno zaslađivanje!

VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Tjaša Grozde 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi