LCHF kruh bez glutena
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

LCHF kruh bez glutena

1

SASTOJCI:

* 100g lanenih sjemenki

* 100g suncokretovih sjemenki

* 200g bademovog brašna

* 40g indijskog trputca/psiliuma

* 250g domaćega kefira/grčkog jogurta/kiselog vrhnja

* 6 jaja

* 10g praška za pecivo

* žličica himalajske soli

* prstohvat stevije

* po želji možemo dodati cimet, kardamon, suhe brusnice




OPIS POSTUPKA: Sve sjemenke stavimo u blender i sameljemo do teksture brašna. U jednoj posudi pomiješamo zajedno sve suhe sastojke, a u drugoj posudi sve mokre. Zatim ih pomiješamo zajedno i dobro promiješamo. Masu stavimo u model za kruh odnosno pekač i pečemo 50 minuta na 180 stupnjeva.



VRIJEME PRIPREME: 60 min

RECEPT PRIPREMILA: Jasmin Zorko


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (1)

Natalija

Sviđaju mi se recepti!