Lazanja s rajčicom i mesom od soje
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Lazanja s rajčicom i mesom od soje

SASTOJCI:

* tjestenine za lazanje od jaja i špinata

* 3 žličice maslinovog ulja

* 1 luk

* 2 glavice češnjaka

* 200 g mesa od soje

* 2 rajčice

* začini: papar, kopar, curry, mljevena paprika, peršin

* 3 dl mlijeka

* 250 g naribanog sira



OPIS POSTUPKA:

1. Na ulju prepržimo luk i češnjak.

2. Meso od soje prelijemo s vodom i ostavimo da odstoji 10 minuta. Zatim ga dodamo u pržen luk i češnjak te sve zajedno još malo prepržimo. Dodamo narezanu rajčicu i sve začine. Nakon približno minuta zalijemo s mlijekom i pričekamo da prokuha.

3. Pekač namažemo s maslace, stavimo prvi sloj lazanja te preko njih polijemo umak. Ponovno dodamo sloj lazanje i postupak ponavljamo. Pazimo da je na vrhu toliko umaka da samo prekrije i napije lazanje.

4. Pekač stavimo u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva i pečemo približno 40 minuta. 5. Kada je pečeno izvadimo pekač iz pećnice i na vrh lazanja naribamo sir te pečemo još 10 minuta.



RECEPT NAPISALA: Maša Jeraj  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.