Kvinojini polpeti s tikvicom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kvinojini polpeti s tikvicom

5

Polpete od kvinoje s umakom od grčkog jogurta odličan su ljetni obrok kojeg će pohvaliti svi za stolom.

SASTOJCI za 6 polpeta:
* 100 g kvinoje
* 1 jaje 
* 280 g zelene tikvice
* 50 g parmezana 
* 50 g mrvica
* sol i papar
* kokosovo ulje
* grčki jogurt i svjež limunov sok za umak 

OPIS POSTUPKA: Kvinoju skuhamo u posoljenoj vodi prema uputama s ambalaže, a zatim ju ocijedimo i ostavimo da se ohladi. Tikvice na sitno naribamo i stavimo ju u posudu, posolimo i ostavimo na par minutu, da pusti vodu, a zatim naribane tikvice što bolje ocijedimo. U posudo stavimo kuhanu kvinoju, ocjeđene tikvice, jaje, parmezan, mrvice, te sve posolimo i popaprimo. Masu promiješamo, zgnjetemo i iz nje oblikujemo 6 polpeta, koje polako  pečemo na kokosovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

U grčki jogurt umiješamo limunov sok i malo posolimo, te poslužimo kao umak za polpete.

VRIJEME PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (5)

Malinček Uroš

Pozdrav Antonela,
da, u receptu so krušne mrvice.
lp
Malinček Uroš

Antonela

Piše 50g mrvica. Je li riječ o krušnim mrvicama?

Jasna Fetiš Menjački

Zdravo, fino i jeftino....bravo

Željana

Fino i zdravo svida mi se.

Adelina Šore

Vrlo maštovito i fino, bravo!