Kvinojini polpeti s tikvicom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI za 6 polpeta:
* 100 g kvinoje
* 1 jaje 
* 280 g zelene tikvice
* 50 g parmezana 
* 50 g mrvica
* sol i papar
* kokosovo ulje
* grčki jogurt i svjež limunov sok za umak 

OPIS POSTUPKA: Kvinoju skuhamo u posoljenoj vodi prema uputama s ambalaže, a zatim ju ocijedimo i ostavimo da se ohladi. Tikvice na sitno naribamo i stavimo ju u posudu, posolimo i ostavimo na par minutu, da pusti vodu, a zatim naribane tikvice što bolje ocijedimo. U posudo stavimo kuhanu kvinoju, ocjeđene tikvice, jaje, parmezan, mrvice, te sve posolimo i popaprimo. Masu promiješamo, zgnjetemo i iz nje oblikujemo 6 polpeta, koje polako  pečemo na kokosovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

U grčki jogurt umiješamo limunov sok i malo posolimo, te poslužimo kao umak za polpete.

VRIJEME PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek

Prethodni post
Slijedeći post