Kruh od mrkve (bez glutena)

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
Suhi sastojci:
* 160g prosenog brašna 
* 50g tapioka brašna 
* 33g kokosovog brašna (fino mljevene)
* 45g mljevenih badema 
* 2 velike žlice praška za pecivo 
* 1/2 male žličice sode bikarbone
* 1 mala žličica cimeta
* 1 mala žličica đumbira u prahu
Mokri sastojci:
* 375g sitno naribane mrkve 
* 120ml kokosovog mlijeka 
* 80ml agavinog sirupa
* 28g istopljene kokosove masti 
* 2 velike žlice chia sjemenki + 6 velikih žlica vode (-> pustiš 10min da sjemenke upiju vodu)
* 1 velika žlica limunovog ili limetinog soka
* 1 mala žličica ekstrakta od vanilije
Glazura:
* 70g eritritola
* 21g kokosove kreme
* 3 male žličice soka od limuna ili limete 


OPIS POSTUPKA: Posebno promiješamo sve suhe sastojke, isto tako napravimo s mokrim. Mokru masu dodamo suhim sastojcima, dobro promiješamo da dobijemo gustu smjesu. Ako nam se masa čini rijetka ili vodena dodamo još malo prosenog ili kokosovog brašna. Smjesu pečemo na 190 stupnjeva, cca. 40-45 min. Za to vrijeme pripremimo glazuru, eritritol stavimo u mlin za kavu da se fino izmelje (ili upotrebimo sukrin melis), da je kao šećer u prahu... dodamo kokosovu kremu i sok od limete te sve skupa promiješamo. Ako je smjesa prerijetka dodamo još malo eritritola, ako je pregusta dodamo još malo kreme ili soka od limete. Kada je kruh ispečen i ohlađen po vrhu izlijemo još glazuru i sve skupa stavimo u hladnjak da se malo stvrdne.. 
Narežemo.... i jednostavno uživamo u odličnom okusu :) 
Bez glutena je i bez dodanog šećera.

VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto

SASTOJCI: Suhi sastojci: * 160g prosenog brašna  * 50g tapioka brašna  * 33g kokosovog brašna (fino mljevene) * 45g mljevenih badema  * 2 velike žlice praška za pecivo  * 1/2 male žličice sode bikarbone * 1 mala žličica cimeta * 1 mala žličica đumbira u prahu Mokri sastojci: * 375g sitno naribane mrkve  * 120ml kokosovog mlijeka  * 80ml agavinog sirupa * 28g istopljene kokosove masti  * 2 velike žlice chia sjemenki + 6 velikih žlica vode (-> pustiš 10min da sjemenke upiju vodu) * 1 velika žlica limunovog ili limetinog soka * 1 mala žličica ekstrakta od vanilije Glazura: * 70g eritritola * 21g kokosove kreme * 3 male žličice soka od limuna ili limete OPIS POSTUPKA: Posebno promiješamo sve suhe sastojke, isto tako napravimo s mokrim. Mokru masu dodamo suhim sastojcima, dobro promiješamo da dobijemo gustu smjesu. Ako nam se masa čini rijetka ili vodena dodamo još malo prosenog ili kokosovog brašna. Smjesu pečemo na 190 stupnjeva, cca. 40-45 min. Za to vrijeme pripremimo glazuru, eritritol stavimo u mlin za kavu da se fino izmelje (ili upotrebimo sukrin melis), da je kao šećer u prahu... dodamo kokosovu kremu i sok od limete te sve skupa promiješamo. Ako je smjesa prerijetka dodamo još malo eritritola, ako je pregusta dodamo još malo kreme ili soka od limete. Kada je kruh ispečen i ohlađen po vrhu izlijemo još glazuru i sve skupa stavimo u hladnjak da se malo stvrdne.. Narežemo.... i jednostavno uživamo u odličnom okusu :) Bez glutena je i bez dodanog šećera.VRIJEME PRIPREME: 1 hRECEPT PRIPREMILA: Eva Boto
Prethodni post
Slijedeći post