Kruh bez kvasca (pogodan za osobe sa želučanim problemima)
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kruh bez kvasca (pogodan za osobe sa želučanim problemima)

SASTOJCI:

* 300 g heljdinog brašna

* 200 g integralnog pirovog brašna

* 2 žlice maslinovog ulja

* Pola do jedne žličice himalajske soli

* 2 velike žlice vinskog kamena (ili prirodnog praška za pecivo)

* 2 dl mineralne vode (pomaže da kruh naraste)

* 2 dl rižinog ili zobenog mlijeka

* Orasi, lanene sjemenke, sjemenke bundeve ili suncokreta po želji



OPIS POSTUPKA: Ručno izmiješamo sve sastojke u tekuću masu (ali da ne bude prerijetka, držite se recepta) . Da bi oblikovali tijesto u loptu dodamo pirovo brašno  toliko da je površina kruha suha.  Stavimo ga na papir za pečenje u glineni ili stakleni pekač, te pečemo  u pećnici na 150 stupnjeva 15 minuta odnosno dok ne zazvoni kada u njega udarimo s kuhačom.

VRIJEME PRIPREME: 90 minuta

RECEPT PRIPREMILA: Donatella Pečovnik


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.