Kruh bez kvasca

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 500 g pirovog bijelog mekog brašna
* 1 čajna žličica soli
* paketić praška za pecivo 
* 3 dl mlijeka
* mješavina sjemenki

OPIS POSTUPKA: Brašno i prašak za pecivo stavimo u zdjelu, dodamo sol, sjemenke, te promiješamo.

Dolijemo mlijeko i umijesimo u tijesto. Ako je tijesto ljepljivo, dodamo još malo brašna.

Na radnoj površini oblikujemo kruh, koji smije biti visok najviše 3 cm, kako bi se sredina zaista dobro ispekla. Možemo si pomoći i s valjkom za tijesto.

Pećnicu prethodno zagrijemo na 200 stupnjeva i u njoj zagrijemo pekač.

Na zagrijan pekač stavimo pek papir i na njega stavimo oblikovan kruščić. Po njemu napravimo par zareza. Možemo ga posipati i sa sjemenkama.

Pečemo 35 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika 

Prethodni post
Slijedeći post