Kruh bez gnječenja

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 400g pirovog bijelog brašna
* 280ml mlačne vode 
* 7g suhog kvasca  
* 1 mala žličica soli

OPIS POSTUPKA: 
1. Sve sastojke stavimo u veću posudu. S kuhačom polako promiješao da nastane tijesto.  Tijesto stavimo da stoji 18 sati pokriveno na sobnoj temperaturi. 
2. Nakon 18 sati tijesto stavimo na površinu na koju smo stavili malo brašna. Tijesto s rukom rastegnemo i tijesto složimo skupa. Rubove zavrnemo prema sredini i dobijemo oblikovano tijesto.
3. Tijesto okrenemo da su rubovi skriveni i polako stavimo na pekač u kojem ćemo ispeći kruh. Na pekač obavezno stavimo brašno, pokrijemo i pustimo da se diže još dva sata.
4. Pećnicu zagrijemo na 245 stupnjeva. Kruh pečemo u pokrivenom modelu 30-35 minuta. Onda poklopac otkrijemo i pečemo još 15-20 minuta. 
5. Kada je kruh pečen uzmemo ga iz pećnice i istresemo na krpu. Kruh zamotamo i pričekamo da se ohladi.

VRIJEME PRIPREME: 21 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana

Prethodni post
Slijedeći post