Kriške žitarica za doručak ili pauzu
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kriške žitarica za doručak ili pauzu

Kriške žitarica odličan su izbor kada nemate vremena za pripremu doručka ili pauze. Slažem ih preko vikenda i onda ih imam cijeli tjedan. Držim ih u zatvorenoj staklenoj posudi.

SASTOJCI (za 8 kriški):
* 125g datulja
* pola žličice cimeta
* prstohvat 100 % vanilije
* 200 ml vode
* 20g suhih goji bobica
* 20g sušenih šljiva
* 40g sjemenki bundeve
* 75g lanenih sjemenki
* 30g kakao zrna
* 15g chia sjemenki
* 15g kukuruznih pahuljica
* 50g zobenih pahuljica

PRIPREMA:

1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i stavite papir za pečenje.

2. Smjesa od datulja: izrežite datulje na male komade, dodajte cimet i vaniliju i 200 ml hladne vode. Kuhajte do vrenja pa kuhajte još 5 minuta.

3. U blender / multipraktik dodajte smjesu od datulja, dodajte zobene pahuljice i dobro promiješajte.

4. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte rukama. Dobivenu masu rasporedite u posudi za pečenje do željene debljine. Rasporedila sam ga na veličinu 20 x 15 cm.

5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta, ostavite da se ohladi i narežite kockice veličine po želji.

Savjet: Goji bobice su sočnije ako ih prethodno namočite u vodi oko sat vremena. Nije obavezno. 

VRIJEME ZA PRIPREMU: 10 minuta + pečenje
PRIPREMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.