Kremna palenta i umak od rajčica

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
Za palentu:
* 400 ml mlijeka
* 40-50 ml slatkog vrhnja
* 100 grama kukuruznog griza
* 1/2 čajne žličice soli
Za umak:
* 1 luk
* 3 rajčice
* 100 ml mljevenih pelata od rajčice
* 1 crvena paprika
* 1 grančica celera
* 1 režanj češnjaka
* 1-2 žlice javorovog sirupa
* 1/2 čajne žličice soli
* grančica peršina
* 1/2 čajne žličice soka od rajčice
* bijeli papar po želji

OPIS POSTUPKA: 
1. Luk, celer, češnjak, rajčicu i papriku narežemo na sitno.
2. Luk popržimo s prstohvatom soli, a zatim dodamo celer, češnjak i papriku. Pržimo par minuta, a zatim dodamo sve preostale sastojke. Prelijemo s 200 ml vode i poklopimo. Na srednjoj vatri kuhamo 20-30 minuta.
3. Mlijeko posolimo i zavrijemo. U mlijeku zakuhamo kukuruzni griz i kuhamo par minuta. Na kraju umiješamo vrhnje.
4. Umak djelomično smiksamo štapnim mikserom i serviramo zajedno s palentom.

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja

Prethodni post
Slijedeći post