Krem juha od krumpira s porilukom
SASTOJCI: (za 4 osobe)
* 600 g krumpira
* 2 poriluka
* luk
* češnjak
* Bio mediteranska sol
* mažuran
* konopljine sjemenke
* 1l juhe
* 250 ml zobene kreme za kuhanje
OPIS POSTUPKA: Poriluk i krumpir očistite i narežite na manje komade. Nasjeckajte luk i češnjak. U manjoj tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, češnjak i poriluk te uz povremeno miješanje pržite 5 minuta. Dodajte narezani krumpir. Tijekom miješanja pržite sve zajedno još 5 minuta, zatim prelijte s juhom. Dodajte konopljine sjemenke, začinite, sačekajte da prokuha i kuhajte još 20 minuta. Zatim izmiješajte juhu s ručnom miješalicom, dodajte zobenu kremu i sačekajte da još jednom prokuha.
VRIJEME PRIPREME: 40 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)