Krastavci u umaku i pire krumpir s kurkumom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Krastavci u umaku i pire krumpir s kurkumom

SASTOJCI (za 2 osobe):
Pire krumpir:
* 2 mrkve
* 4 veća krumpira
* sol
* papar
* kurkuma

Krastavci u umaku:
* 2 krastavca
* 1 manja tikvca
* 2 žlice indijskih oraščića
* 1 žlica pirea od rajčice
* 1 veliki luk
* 2 češnja češnjaka
* sol papar
* 1 žličica jabučnog octa
* 1 žlica maslinovog ulja

OPIS POSTUPKA: Prvo ogulite krumpir i narežite ga na komade. Narežite i mrkvu te sve skuhajte u slanoj vodi. Naribajte tikvice i krastavce. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte 1 češanj češnjaka, pričekajte da zamiriši pa dodajte krastavac i tikvice. Posolite i kuhajte 15 minuta da povrće omekša. Za to vrijeme pripremite umak - u blenderu pomiješajte indijske oraščiće, pire od rajčice, 1 šalicu vode, 1 češanj češnjaka, jabučni ocat, sol i papar po ukusu. Umak dodajte povrću u tavi i kuhajte još 5 minuta. Posoliti i popapriti po ukusu. Za to vrijeme pripremite pire krumpir. Možete ga zgnječiti ili pomiješati, dodati prstohvat kurkume, crnog papra i soli. Poslužiti.

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Erika Debevec

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.