Pozitivni učinci kolagena - više od trenutnog trenda!

Pozitivni učinci kolagena - više od trenutnog trenda!

3

Kolagen…Kamo god se okreneš, kolagen je posvuda. Na socijalnim mrežama, u trgovinama, na letcima …Najnoviji trend, kojeg prema mišljenju zvijezda i blogerica, moraš obavezno ponuditi svom tijelu. Ruku na srce, u tome im ne pomaže samo taj najnoviji trend već stvar koja doista djeluje.

Koji je to hit trend?

Kolagen predstavlja 30% ljudskog tijela, a čine ga tanka vlakna bjelančevina. Poprilično puno, zar ne? Bez njega bi nam otpala kosa i nokti, koža i kosti bi postali krhki.. Kolagen je jedan od ključnih graditelja tvoje kože, mišića, kostiju, zubi, tetiva..

Poput ljepila je, koji je važan graditelj staničnih stijenki i inter-celularne mase, te tako posljedično doslovno drži tijelo skupa, brine za elastičnost vezivnih tkiva i kože, čvrstoću noktiju i kose, te igra važnu ulogu u hormonalnoj ravnoteži. Zato je važno da tijelo proizvodi dovoljno kolagena..

Učinci kolagena

Nažalost  postoji jedan problemčić…

Nakon 25. godine počinje opadati tvorba kolagena u tijelu, a kod nekih čak i prije. Svaku godinu se tvorba smanji za 1%-2%. Vanjski faktori kao što su UV zračenje, zagađenost okoliša, nezdrava prehrana i cijeli niz drugih štetnih navika isto tako utječu na smanjenu tvorbu.

Postaju vidljive prve bore, koža izgubi čvrstoću i elastičnost, a pojave se i strije i celulit. Ukratko – počinjemo stariti.

Koji je najbolji prirodni način do više kolagena?

Prirodnim putem možemo potaknuti proizvodnju kolagena no trebamo biti pažljivi jer na tržištu postoji niz preparata sumnjivog podrijetla, s nejasnim sastavom i postavlja se pitanje kako takvi preparati uopće djeluju i da li uopće djeluju.

I kako onda u mnoštvu informacija odabrati najbolji način za izgradnju kolagena u tijelu i tako si osigurati mladolik izgled, zdrave zglobove i bolje tjelesne funkcije?

Ono što je potrebno u prvom redu je omogućiti fibroblastima tvari pomoću kojih će nastati kolagen.

Fibroblasti su stanice vezivnog tkiva koje su zaslužne za nastanak kolagena. Ako ga proizvode u dovoljnoj mjeri tvoje tijelo će biti mladoliko, koža napeta i glatka, a tvoje raspoloženje još bolje.

Skoro pa svim kolagenskim preparatima na tržištu je zajedničko to da su životinjskog porijekla. Često su dobiveni od životinjskih nusproizvoda, a neke inačice se dobivaju i od riba.

Kolagen životinjskog podrijetla nije tvoj izbor

Jer želiš za sebe najbolje i ne privlače te dodaci prehrani loše kvalitete. Zapravo ti je već sama pomisao na konzumaciju prerađenih životinjskih ostataka nezamisliva, a još veći problem nastaje ako iz određenih razloga ne smiješ  ili jednostavno ne želiš konzumirati proizvode životinjskog porijekla.

Ali postoji i drugi način

Možda zvuči predobro da bi bilo istinito, no našem tijelu doista možemo pomoći da počne proizvoditi vlastiti kolagen.

Postoje vitamini, minerali i druge tvari koje tijelu pomažu u optimalnoj proizvodnji kolagena i tako očuvaju mladolik izgled.

Iako zvuči kao fraza ipak je istinito

Zdrav stil života i zdrava prehrana… Za nastanak kolagena se savjetuje jesti što više voća bogatog C vitaminom,  a i dodatak MSM-a neće štetiti jer i sumpor koji se nalazi u MSM-u potiče nastanak kolagena. Potrebne su i aminokiseline koje se nalaze u namirnicama, poput chia sjemenki, goji jagoda, spiruline, pšenične i ječmenove trave, graha i orašastih plodova …

Za pravilno djelovanje svih funkcija tijela i posljedično također i tvorbu kolagena potrebno je dovoljno spavati, izbjegavati štetne stvari kao što su alkohol i cigarete te pobrinuti za kretanje. Vitalnost i aktivnost tijela su ključni faktor za mladolik izgled i dobro raspoloženje.

Sve je to lijepo, ali ja nemam uvijek vremena za sve to!

Da doista, potpuno razumljivo…Brzi tempo života nam ne ide u prilog i često ne dozvoljava da bi živjeli zdravo. Usprkos velikom trudu to nije uvijek jednostavno i izvedivo.. No ako i maksimalno uložimo trud i obogatimo prehranu s puno zelenog povrća ostaje pitanje da li je to dovoljno i da li smo tijelu osigurali sve hranjive tvari.

Dakle, vrijedi se potruditi i živjeti što zdravije, a ipak si pomoći i potražiti za sebe što bolji prirodni dodatak prehrani.

Kolagen iz biljnih ekstrakata ipak je tu

S velikim oduševljenjem želimo obznaniti da smo u Malinci uz pomoć stručnjaka razvili jedinstven biljni preparat koji potiče nastajanje vlastitog kolagena i to BEZ sastojaka životinjskog podrijetla.

Radi se o proizvodu koji je dobiven iz biljnih ekstrakata i aminokiselina. Ne sadrži gluten, laktozu i sladila te je primjeren za vegane.

Taj revolucionarni proizvod smo nazvali Kolagen UP

Sadrži 5 sastojaka koji ovaj proizvod čine jedinstvenim na tržištu, a pomažu kod tvorbe kolagena i lijepe mladolike kože.

Kolagen UP

1. Za početak je važno objasniti važnost aminokiselina koje su nužne za nastanak kolagena.

Posebnost kolagena je da je u velikoj mjeri sastavljen od tri aminokiseline koje su ključne za nastajanje kolagena. To su glicin, prolin i lizin. A da bi doista djelovale, moramo ih uzeti dovoljno…

Ako naše tijelo ne sadrži dovoljno aminokiselina ne može proizvesti ni dovoljno kolagena.

Kolagen možemo vizualno usporediti s mnoštvom malih bisera koji su isprepleteni u spiralne nizove. Ti spiralni nizovi svojim međusobnim vezanjem postaju vrlo čvrsti i osiguravaju koži glatkoću i napetost, zglobovima zdravlje i gipkost, a noktima sjaj i čvrstoću.

2.Možda će te ovo iznenaditi, ali pak…

Bez vitamina C nema ni kolagena i tvoje tijelo jednostavno usahne kao i oni mornari koji su nekada davno u povijesti obolijevali od skorbuta. Njihova koža je bila naborana, upaljena i nije zacjeljivala. U današnje doba su takve bolesti rijetke, no tijelo ipak ne može proizvoditi kolagen bez C vitamina. Više o važnosti C vitamina možeš pročitati u znanstvenom članku koji je bio obavljen ovdje.

Najbolji izvor C vitamina se nalazi u prirodi, a on je upravo sastavni dio Kolagen UP-a. Radi se o vitaminu C koji se nalazi u ekstraktu šipka koji se još od davnina koristio kao glavni podizač imunološkog sustava.

3. Kažu da donosi sreću…Kolagen UP tvojoj koži donosi više kolagena

Kažu da posađen bambus donosi sreću, a u njemu se skriva tvar koja se naziva silicijev dioksid. Važnost tog minerala je neophodna u procesima koji su važni za zdrave i lijepe zube, nokte i kosu.

Silicijev dioksid se u ljudskom tijelu s vremenom smanjuje pa istovremeno dolazi i do smanjenja kolagena. Koža gubi elastičnost, nokti i kosa oslabe. Taj mineral je neophodan za naše tijelo, a čak je i znanstveno dokazano da ljudima s višim vrijednostima tog minerala u organizmu brže zacjeljuju prijelomi kosti.

4. Ljepota na japanski način

Čak i u starosti mnoge žene iz Japana  izgledaju mladoliko, a tajna njihovog mladolikog izgleda je u zelenom čaju….Zato Kolagen Up sadrži ekstrakt zelenog čaja s visokom koncentracijom tvari koja djeluje antioksidativno, a kožu štiti od negativnih vanjskih faktora. 

Ekstrakt zelenog čaja štiti naše stanice od preranog propadanja i djeluje protuupalno. Više o utjecaju stanica na tvorbu kolagena saznajte ovdje.

Sastojci Kolagen UP

5.CERAMOSIDESTM i maldolik izgled 

Naime, radi se o pšeničnim ceramidima, ljudska koža sadrži ceramide, a to su lipidi, koji djeluju kao molekule za signalizaciju te osiguravaju hidrataciju kože. S godinama ih je sve manje, a posljedica je smanjena tvorba kolagena. Radi se o ekstraktu koji oponaša lipide, a lipidi koži pružaju hidraciju. O tome pročitajte više u znanstvenom članku ovdje

Bez lipida u koži nažalost nijedna hidratantna krema neće osigurati potrebnu vlagu koži.

Zato smo Kolagen UP-u dodali ceramide koji će osigurati hidrataciju kože.

Tako će koža dobiti dovoljno vlage iznutra i izvana pa će se smanjiti svrbež, crvenilo i drugi slični problemi koji su česta pojava. Ceramidi čine zaštitnu kožnu barijeru koja zadržava vlagu i tako sprječava razgradnju kolagena.

Koža sa smanjenim brojem ceramida

Koža s dodanim ceramidima

Suha i naborana koža!

Takvu kožu nitko ne želi, a ekstrakt CERAMOSIDESTM će pomoći koži zadržati vlagu i elastičnost. Nažalost njegova se prisutnost u koži s godinama smanjuje pa ga je potrebno dodavati putem dodataka iz pšeničnog ekstrakta. No treba naglasiti da iako se radi o pšeničnom ekstraktu ovdje ne postoji prisutnost glutena.

Vidljivi pozitivni rezultati već nakon 15 dana

Kolagen UP je pravo bogatstvo tvari koje su zaslužne za poticanje nastajanja vlastitog kolagena i to ne samo za dobrobit kože već i za dobrobit cijelog tijela. Prvi rezultati su vidljivi već nakon 15 dana, a najviše su usmjereni na hidrataciju kože.

Lijepa koža je vrlo važna kako za zdravlje tako i za samopouzdanje koje utječe i na psihičko zdravlje svakog čovjeka. No zdravlje se ne odnosi samo na površinu našeg tijela i njegovu ljepotu, nedostatak kolagena djeluje dublje u našim tijelima. Kolagen utječe na vezivna tkiva, mišiće, kosti, kosu, nokte….stoga je važno da ga je tijelo sposobno samo dovoljno proizvesti.

UZ pomoć proizvoda kao što je Kolagen UP možeš potaknuti svoje tijelo da proizvodi što više vlastitog kolagena koji će ti pomoći da zasjajiš jer njega kože počinje iznutra.

Osiguraj si svoj Kolagen UP koji je dostupan na www.malinca.hr

Komentari (3)

Marija

Pozdrav, moj moto za sve vas iz Malinca obitelji:mali,a tako velikog srca. hvala na pokloncicu.Lp iz suncanog Zagreba

Malinca Mateja

Dragica, za 1 mjesec.

Dragica

Molim vas,za koliko dana uzimanja je ovih 60 kapsula colagena?