Kolačići od prosa s matchom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kolačići od prosa s matchom

SASTOJCI:
Za oko 25 keksića:
* 225 g integralnog pirovog brašna
* 35 g Matcha Latte Mixa (ili još bolje, čiste matche)
* ½ žličice spiruline
* ½ žličice sode bikarbone
* 1 žličica ekstrakta vanilije (ili sastrugane srži ½ mahune vanilije)
* 3-4 žlice kokosovog šećera
* 1 jaje + 1 žumanjak
* 140 g kokosovog ulja, omekšalog
* 100 g bijele čokolade (opcionalno) 

OPIS POSTUPKA: 1. Omekšalo ili lagano rastopljeno kokosovo ulje dobro izmiksajte s kokosovim šećerom (oko 5-8 minuta). Dodajte vaniliju, jaje te žumanjak - i nastavite miksati na najvećoj brzini dok sve ne postane pjenasto i kremasto.
2. Pećnicu ugrijte na oko 165 °C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Ako ćete koristiti bijelu čokoladu, nasjeckajte je na malo veće kockice.
3. U zdjeli dobro izmiješajte pirovo brašno, matchu, spirulinu i soda bikarbonu tako da se sve poveže. Kad je smjesa u mikseru postala kremasta, smanjite brzinu miksanja i žlicu po žlicu dodavajte suhe sastojke miksajući na najmanjoj brzini ili pulsirajući miksanje da se sve poveže, a da se sve previše na “zapraši”.
4. Kad se smjesa povezala, ručno špatulom dodajte sjeckanu čokoladu (dio čokolade ostavite za upiknuti na vrh keksića). Rukama kidajte komadiće pripremljene smjese i oblikujte kuglice veličine oraha. Stavljajte na obloženi lim za pečenje s razmakom od cca 5 cm jer će se keksići malo raširiti. Lagano ih spljoštite vilicom ili špatulom. U svaki keksić upiknite još koji komadić čokolade.
5. Pecite oko 8-10 minuta (ovisi o jačini Vaše pećnice). Keksići samo po rubovima trebaju dobiti mrvicu smećkaste boje, nemojte ih prepeći jer će biti suhi. Ohladite ih na kuhinjskoj rešetci do kraja te pospremite u limenu kutiju u kojoj ih čuvajte.
*Savjet više: keksići će biti zeleniji ako koristite “čistu” matchu, ne mješavinu za latte koju sam ja koristila. Iako, ja sam za svaki slučaj dodala i malo spiruline pa je bojica bila jako lijepa :)

VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Nikolina Dianežević - nikolina.fitlife

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.