Kolač s bobičastim voćem
Kolač je izvrstan ljeti, kada su dostupni svježi crveni ribiz, borovnice ili maline, a odlično paše i u drugim godišnjim dobima, kada ga možemo poslužiti uz popodnevnu šalicu čaja, kave ili čak kakaa. Izvrstan je i za doručak.
SASTOJCI
Za tijesto:
* 2 jaja
* 1 čašica jogurta odnosno 170 g kokosovog šećera
* 1 vanilin šećer
* 4 žlice otopljenog kokosovog ulja
* 300 g običnog jogurta
* 2,5 čašice odnosno 275 g pirovog integralnog brašna
* pola paketića praška za pecivo
Za sloj od voća:
* 500 g bobičastog voća (može biti i zamrznuto)
Za mrvljenac (posip preko kolača):
* 70 g pirovog integralnog brašna
* 50 g kokosovog brašna
* 40 g kokosovog šećera
* 60 g otopljenog kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Pripremimo kalup za pitu ili tortu (približno 26 cm), koji premažemo uljem ili obložimo papirom za pečenje. Jaja sa šećerom i vanilijom pjenasto izmiješamo. Dodamo mlako ulje i jogurt te sve zajedno izmiješamo. Brašno prosijemo zajedno s praškom za pecivo i dodamo smjesi s jajima. Tijesto zatim ulijemo u kalup i rasporedimo po njemu bobičasto voće. Pomiješamo sastojke za mrvljenac i posipamo ga po pripremljenom kolaču. Kolač pečemo 40 minuta u pećnici (ventilatorski način) prethodno zagrijanoj na 180 °C.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)