Kolač od tikve in maka
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kolač od tikve in maka

SASTOJCI:
* 1 kg butternut tikve
* 7 jaja
* 170 g eritrola Malinca
* 100 g maslaca za smjesu
* 10 g maslaca za kalup
* 150 g glatkog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 1 vanilin šećer
* 150 g smeđeg šećera
* sok pola limuna
* 20 g krušnih mrvica
* 30 ml ruma (po želji)
* 30 g kokosovog ulja
* 150 g maka

OPIS POSTUPKA: Tikvu očistiti pa peći u pećnici na 200 oko 35 minuta dok ne postane mekana. Kad je pečena izgnječite ju u pire. Uzmite 7 jaja i odijelite žumanjke od bjelanjaka. Izmiksajte žutanjke s eritrolom, vanilin šećerom i rastopljenim maslacem. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ohlađeni pire od tikve i dobro pomiješajte. U visoku posudu za pečenje ili kalup za tortu stavite pek papir na dno, a rubove lagano premažite maslacem i unutra prebacite pripremljenu smjesu. U drugoj zdjeli izmiksajte bjelanjke sa smeđim šećerom i dodajte u posudu u kojoj ste prethodno izmiješali mak, sok pola limuna, rum, rastopljeno kokosovo ulje i krušne mrvice. Sve dobro izmiješajte i dodajte kao drugi sloj u kalup. Pecite na 180 stupnjeva oko 1 h i isprobajte čačkalicom ako je pečeno. 

VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.