Kokosovo-bademovi hrskavci
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kokosovo-bademovi hrskavci

SASTOJCI:

* 250 g kokosovog brašna (sitno mljevenog)

* 200 g mljevenih badema

* 1 žlica psilium praha, odnosno indijskog trputca

* 2 žlice chia sjemenki

* 2 žlice mljevenog lanenog sjemena

* 1 žlica kokosovog ulja

* 1 žlica cimeta

* aroma vanilije

* voda

** S ovom količinom dobivamo tri pladnja hrskavaca, što je dovoljno za cijeli tjedan ili duže. Po želji se količina može prepoloviti.



OPIS POSTUPKA: Pomiješajte kokosovo i bademovo brašno te dodajte cimet. Posebno pomiješati sjemenke lana, chia sjemenke i psilium, dodati 4 dl vode, pa dodati kokosovo ulje i aromu vanilije. Ostavite 15 minuta da smjesa postane želatinasta i zatim je dodajte suhim sastojcima.



Cijelu smjesu dobro izmiješajte žlicom i rukama oblikujte u kuglu. Dok mijesite dodajte još malo vode da se sastojci lijepo sjedine. Ostavite tijesto da odstoji 20 minuta, a zatim ga razvaljajte na debljinu od 2 do 5 mm. Tijesto je lagano mrvičasto pa si možete pomoći tako što ćete tapkati i po potrebi dodatno mijesiti mokrim rukama.



Tijesto izrežite na male kvadratiće i stavite na papir za pečenje. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 180°C, dok ne porumeni ili postano hrskavo. Ovisno o debljini tijesta, pecite ih najmanje 30 minuta. Hrskavci se zatim dobro ohlade i stave u staklenu posudu. Za zdrav doručak uz voće se mogu pomiješati s mlijekom, jogurtom ili kefirom.



VRIJEME PRIPREME: 1,5 sati

RECEPT PRIPREMILA: Dominika Portić


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.