Knedle od krumpira (bez glutena)
Ukusne šljive knedle bez glutena s kokosovim posipom.
SASTOJCI:
Za 12 srednje velikih knedli:
* 6 manjih krumpira
* 250-300 g
tapioka brašna
* dva jaja
* malo himalajske ili morske soli
Za punjenje:
* očišćene šljive (u ovom slučaju 12)
Za posip:
* kokosovo brašno preprženo na maslacu
OPIS POSTUPKA: Najprije pripremimo tijesto. Krumpir ogulimo, narežemo na tanje ploške i skuhamo do mekog. Kuhani krumpir ocijedimo, malo ohladimo te zgnječimo. Dodamo jaja, promiješamo i dodamo brašno. U slučaju da se tijesto lijepi, dodamo malo brašna. Tijesto razvaljamo, izrežemo ili oblikujemo kalupima. U sredinu dodamo šljivu i rukama oblikujemo knedlu. U većem loncu zakuhamo vodu, stavimo knedle i kuhamo približno 20 minuta. U međuvremenu pripremimo posip (na maslacu brzo prepržimo kokosovo brašno). Knedle poslužimo još tople, uvaljamo ih u kokosov posip i po želji zasladimo eritritolom.
P.S. Obožavam šljive knedle, a vi?
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Sindi Horvat
Komentari (0)