40 % Black Friday popust na SVE

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
VIDEO: Kisela repa s vrhnjem
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Kisela repa s vrhnjem

Kisela repa s vrhnjem je tradicionalno jelo koje se u našim krajevima, posebno u sezoni kiselog zelja, često nađe na tanjurima. 

SASTOJCI (za 4 porcije): 
* 1 kg kisele repe
* žlica kokosovog ulja
* jedan srednje veliki luk
* češanj češnjaka
* sol
* papar
* malo čilija u prahu
* prstohvat timijana
* prstohvat ružmarina
* 1 lovorov list
* kiselo vrhnje (za vegansku verziju sojino vrhnje)
* 400 g kuhanog graha kao prilog

OPIS POSTUPKA: Na kokosovom ulju kratko popržimo nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodamo kiselu repu i malo je propirjamo. Nakon nekoliko minuta pirjanja prelijemo je vodom, dodamo začine i kuhamo cca 10–15 minuta, dok se malo ne omekša i ne pusti svoj prepoznatljiv sok i okus. Na kraju, prije posluživanja, umiješamo kiselo vrhnje (ili sojino vrhnje za vegansku verziju). Uz jelo se tradicionalno poslužuje kuhani grah.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar.

Top hitovi