VIDEO: Kisela repa s vrhnjem
Kisela repa s vrhnjem je tradicionalno jelo koje se u našim krajevima, posebno u sezoni kiselog zelja, često nađe na tanjurima.
SASTOJCI (za 4 porcije):
* 1 kg kisele repe
* žlica kokosovog ulja
* jedan srednje veliki luk
* češanj češnjaka
* sol
* papar
* malo čilija u prahu
* prstohvat timijana
* prstohvat ružmarina
* 1 lovorov list
* kiselo vrhnje (za vegansku verziju sojino vrhnje)
* 400 g kuhanog graha kao prilog
OPIS POSTUPKA: Na kokosovom ulju kratko popržimo nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodamo kiselu repu i malo je propirjamo. Nakon nekoliko minuta pirjanja prelijemo je vodom, dodamo začine i kuhamo cca 10–15 minuta, dok se malo ne omekša i ne pusti svoj prepoznatljiv sok i okus. Na kraju, prije posluživanja, umiješamo kiselo vrhnje (ili sojino vrhnje za vegansku verziju). Uz jelo se tradicionalno poslužuje kuhani grah.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja

Komentari (0)