Kisela repa
SASTOJCI:
* 450 g kisele repe
* 2 luka
* 250 g kobasica ili suhog mesa po izboru
* 400 g krumpira
* 250 g graha
* 20 g masti ili ulja
* začini po želji
OPIS POSTUPKA: Grah večer prije namočiti. Sutradan ga stavite kuhati. U međuvremenu nasjeckajte luk, kobasice ili suho meso, krumpir i možete malo isprati repu pod vodom ako ne želite da vam bude prekisela. Kad ste sve pripremili sklonite grah sa štednjaka. Uzmite novi lonac, dodajte u njega malo masti ili ulja, popržite luk, kobasice ili meso i repu. Ubacite grah skupa s vodom u kojoj se kuhao, krumpir, začine i još vode koliko vam je potrebno da sve prekrije. Kuhajte nekih sat do sat i pol dok grah ne omekša.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić
Komentari (0)