Keksi s maslacem i s komadićima čokolade

Keksi s maslacem i s komadićima čokolade

SASTOJCI:
* 100 g pirovog brašna
* 100 g bademovog brašna
* 1 jaje
* 25 g eritritola
* 50 g otopljene kokosove masti
* 100 g maslaca od kikirikija
*Aroma vanilije
* Pola žličice praška za pecivo
* Pola žličice sode bikarbone
* Komadići tamne čokolade
 
OPIS POSTUPKA: Najprije u prvoj posudi pomiješaj oba brašna, izlomljenu tamnu čokoladu, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj zdjeli ručnim mikserom izmiksaj jaje i eritritol dok ne postanu pjenasti. Ovoj smjesi dodaj otopljenu kokosovu mast, maslac od kikirikija i žličicu arome vanilije. Kada se stvori homogena smjesa rukama umiješaj suhe sastojke iz prve posude. Od gotove smjese oblikuj kolačiće veličine oraha i slaži ih u lim za pečenje. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva 12 minuta.
 
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Živa Debeljak

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.