Keksi od mrkve
SASTOJCI:
* 500g pirovog brašna
* 250g mrkve
* 250g maslaca
* 2 žlice kiselog vrhnja
* 1 paket praška za pecivo
* mali prstohvat soli
* domaći džem ili marmelada
OPIS POSTUPKA: Mrkvu ogulimo, operemo i na sitno naribamo odnosno izmeljemo. U posudu stavimo brašno pomiješano s praškom za pecivo, na komade narezan maslac, sol i kiselo vrhnje. Sve skupa s rukamo dobro zgnječimo, na kraju dodamo još mrkvu i tijesto pustimo da stoji sat vremena u hladnjaku. Tijesto razvaljamo na površini s brašnom i s okruglim modelom izrežemo krugove. U sredinu kruga stavimo malo marmelade, poklopimo ga i s vilicama pritisnemo da keks zatvorimo. Pečemo na 180-200 stupnjeva, oko 15 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Špela Prijatelj
Marija
Kekse sa mrkvom poznajem iz mladosti.Umjesto parova brašna, stavljam obično bijelo brašno.Keks je bez jaja,mrkva ga čini kao da ih ima 5.Recept je dobar,evo prilike za ove blagdane.