Kamut kruh

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 2

SASTOJCI:Kamut kruh300x150
* 150 g kamut integralnog brašna
* 150 g pirovog integralnog brašna
* 100 g zobenog integralnog brašna
* 100 g ječmenog brašna
* 1 ½ žličica sode bikarbone
* 1 žličica soli
* 3 žlice mješanih sjemenki suncokreta, lana, sezama
* 1 žlica meda
* 3 žlice maslinovog ulja
* 1 žlica limunovog soka
* 450 ml jogurta


OPIS POSTUPKA: Uključimo pećnicu na 200°. Brašno zajedno sa sodom prosijemo, dodamo sol, sjemenke, med, ulje, limunov sok, potom jogurt te izmiješamo, ne dugo jer duljom obradom postane žilavo. Sve radimo jako brzo jer soda u dodiru s kiselinom počinje „raditi“ i što smo sporiji smanjujemo rahlost kruha. Tijesto brzo prebacimo u kalup i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200° te pečemo 35-45 min. Pečenost provjerimo probadanjem drvenim štapićem. Kruh iz kalupa istresemo na krpu te ga umotamo i pustimo da se ohladi.


VRIJEME PRIPREME: 10 min + vrijeme potrebno da se kruh ispeče
RECEPT PRIPREMILA: Romana Horvat  

Prethodni post
Slijedeći post