Kako očistiti crijeva sa samo dva sastojka?

Kako očistiti crijeva sa samo dva sastojka?

Crijeva su dio našeg probavnog sustava koje je zaduženo za probavu i apsorpciju hranjivih tvari iz hrane te lučenje neprobavljivih ostataka hrane i toksina iz našeg tijela. Da je naše tijelo potrebno očistiti nam je jasno onda kada nastupe prvi problemi. Obično su to problemi kao što je proljev, začepljnost, napet trebuh, vjetrovi koji se kasnije mogu razviti u ozbiljnije bolesti. Stres, nepravilna prehrana i lijekovi su samo neki faktori koji negativno utječu na našu crijevnu floru, spriječavaju njenu peristaltiku, ruše ravnotežu između loših i dobrih bakterija i troše crijevnu stijenu.

Crijevnu floru sastavljaju mikroorganizmi koji žive u crijevima i dijelimo ih na dobre (to su probiotici) koji ugodno utječu na naše zdravlje i oslablju mikroorganizme. Oba dvije vrste su prirodno prisutne u našim crijevima i bitno je da održavamo ravnotežu između njih u korist ''dobrih''. Samo tako probiotici mogu obavljati svoju ulogu.

Kada se loše bakterije u našim crijevima previše namnože, može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema
jer na taj način luče toksine i ozljeđuju crijevni zid te s tim onemogučuju apsorpciju hranjivih tvari iz hrane. Toksini preko gastrointestinalnog trakta dođu u naš krvotok i putuju do ostalih organa gdje naprave štetu. Najprirodniji i najučinkovitiji način da očistite svoja crijeva je kombinacija kefira i lanenih sjemenki. Zašto baš te dvije namjernice? Odgovor je jednostavan.

Kefir je probiotik koji sadrži puno dobrih bakterija i gljivica koji održavaju uravnoteženu crijevnu floru, uništavaju patogene bakterije, uravnotežuju probavu i aktiviraju imunološki sistem.

Lanene sjmenke su bogate s vitaminima i mineralimi odličan izvor omega 3 nezasićenih masnih kiselina (prije svega linolenske kiselina) koji imaju protuuplani značaj i pomažu kod sindroma razdraženog crijeva. Močan su antioksidant i odličan izvor vlaknina. U crijevima vežu vodu na sebe i povečaju se, kada zapuštaju crijeva sa sobom odnesu toksine. Kombinacija tih namjernaica blogotvorno utječe na naša crijeva, povečavaju njegovu peristaltiku, pomažu kod bolje apsorpcije nutrienata i uklanjaju toksine. Najpreporučljivije je konzumiranje kefira s svježe izmeljenim lanenim sjemenom u jutro na tašče. S napitkom si možete napraviti trotjednu kuru, možete ga konzumirati periodično ili neka to postane vaša svakodnevna navika. Počnite s manjim količinama i polako ih povečavajte. Ako se odlučite za trotjednu kuru pijte puno tekućine, bar 2-3 litre na dan.

3-tjedna kura

1. Tjedan: 1 žlica svježe mljevenih lanenih sjemenki i 100 ml kefira

2. tjedan: 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki i 100ml kefira

3. tjedan: 3 žlice svježe mljevenih lanenih sjemenki i 150 ml kefira

PRIPREMILA: Mateja Z.


Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.