Juneće šnicle
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Juneće šnicle

SASTOJCI:
* oko 650 g junećeg buta
* 30 g bijelog brašna
* 1 veći luk
* 20 - 25 ml ulja
* 4 češnja češnjaka
* 2 žličice crvene paprike
* 100 ml bijelog vina
* malo umaka od rajčice (opcionalno)
* začini po volji (sol, papar, peršin)

OPIS POSTUPKA: Meso večer prije dobro istući, začiniti i pustiti preko noći u frižideru (nije nužno, ali bude finije). Jednu stranu šnicli utisnuti u brašno pa peći kratko na vrućem ulju s obje strane da se zatvore pore. Izvaditi meso iz tave, a na isto to ulje dodati sjeckani luk koji ćete malo posoliti. Kad uvene dodati protiješteni češnjak, 2 žličice crvene paprike, kratko zapecite, pa dolijte oko 100 ml bijelog vina i pustite da ispari. Kad je isparilo vino vratite šnicle, zalijte s malo umaka od rajčice (opcionalno) i zalijte vodom da pokrije šnicle. Kuhajte poklopljeno na lagano oko 2 sata i redovito provjeravajte da nešto ne zagori. Poslužite s prilogom po želji. 

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.