Juha od tikvice s popečenom slaninom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* manja hokaido tikva
* 100g slanine
* 4 dcl jušne osnove
* 3 zrna papra
* lovorov list
* sol
* bučino olje

OPIS POSTUPKA: Slaninu izrežemo na manje kocke i popečemo u tavi do zlatno žute boje. Nakon toga dodamo kocke tikve i malo popečemo sve skupa. Ne treba soliti jer je slanina već dovoljno slana. Radije pričekamo do kraja i juhu posolimo ako je to potrebno.
Popečenu tikvu sa slaninom zalijemo s jušnom osnovom ili s vodom ako osnovu nemamo. Dodamo papar i lovor i kuhamo toliko vremena da se tikva smekša.
Na kraju juhu izmiksamo sa štapnim mikserom i stavimo kapljicu bučinog ulja i po želji lizaljku sa sirom, žlicu heljdine kaše, kiselo vrhnje… ili neki drugi prilog. 

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Iva Džudović

Prethodni post
Slijedeći post